Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

31-07-2023

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında enerji verimliliği protokolü imzalandı

Her geçen gün daha da önem kazanan enerji verimliliği konusunda üniversitemiz önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda da Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında ‘Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi’ başlıklı işbirliği protokolü imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen protokolü Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın imzaladı.

 

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nin KABEV başvurusunun kabul edilmesi ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile enerji verimliliği alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve enerji verimliği ile ilgili projeler yürütülmesi amacıyla işbirliği imzalandı. Enerji verimliliğinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, hem kamuda hem özel kurumlarda enerji tasarrufu yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. İSU ile yapılan protokol ile enerji verimliliği alanında önemli projelere imza atılacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi olarak bu alanda farklı kurumlarla da işbirliklerine imza atılacağını ifade etti. Enerji konusunun ülkelerin rekabeti konusunda önemli başlıklardan birisi olduğunu, enerji verimliliği alanında atılım yapan ülkelerin de bu rekabette avantaj sağladığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ''Kentimizin ve ülkemizin diğer meselelerinde olduğu gibi enerji verimliliği konusunda da Kocaeli Üniversitesi ile işbirlikleri geliştirmek adına önemli bir adım atıyoruz. Bu protokol ile önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum. Kocaeli Üniversitesi ile işbirliklerimizi genişletmeye yönelik adımlar da atıyoruz. Bu noktada da başta sayın Rektörümüze, protokolde emeği bulunan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Protokol ile iki kurum arasında; enerji verimliliği alanında bilimsel, teknolojik araştırmalara yönelik projeler geliştirilecek İSU’da yapılacak enerji verimliliği alt uygulama projeleri oluşturulacak, KOÜ’lü akademisyenler İSU’da enerji verimliği alanında danışmanlık çalışmaları, lisansüstü öğrencilerinin Enerji Verimliliği alanında hazırlayacakları tezlerini İSU işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaları, Enerji Verimliliği alanında yapılacak seminer, konferans, tanıtım etkinlikleri düzenlenmesi, İSU bünyesinde ISO 50001 Enerji Yönetim Sisteminin (EnYS) kurulması, İSU çalışanlarında enerji verimliliği kültürünün oluşturulmasına yönelik faaliyetler, İSU bünyesinde enerji tüketen sistem ve ekipmanlarda enerji tasarruf potansiyellerinin belirlenmesi, yatırım gerektirmeyen projelerin hızlı şekilde hayata geçirilmesi ve yatırım gerektiren projeler için fizibilite çalışmaların yapılması, İSU enerji tüketiminin azaltılarak doğal kaynakların korunması, karbon ayak izinin azaltılması ve enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik projeleri kapsıyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi