Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

31-07-2023

Kocaeli Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Atıf Ural’ı Kaybettik

Kocaeli Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Atıf Ural, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Dekanlar, Daire Başkanları, Müdürler, çok sayıda akademik ve idari personelin yanı sıra basın mensupları da Ural ailesinin yanında yer aldı.

 

Düzenlenen törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk; “Üniversitemizin kurucu Rektörü Sayın Prof. Dr. Atıf Ural hocamızın bıraktığı emanetine en iyi şekilde sahip çıkacağız. Kendisi üniversitemizin bugünlere gelmesine vesile olan ender bir insandı. Kocaeli ve Kocaeli Üniversitesi önemli bir değerini kaybetmiştir. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm Kocaeli Üniversitesi mensuplarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Cenazenin ikindi namazına müteakiben Gölcük Ulaşlı Mezarlığında defnedileceğini söyleyen Rektörümüz Cantürk, Atıf Hocamızın anısını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız diye de ekledi. Sosyal medya hesaplarından da taziye mesajları yayınlayan Rektörümüz Cantürk, derin üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, ‘’merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve tüm Kocaeli Üniversitesi mensuplarına başsağlığı diliyorum’’. Dedi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi