27-07-2023

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nin KABEV başvurusu kabul edildi

T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi’ne (KABEV) başvurumuz olumlu sonuçlandı.

Üniversite Hastanemiz deki çalışmalar 13.07.2023 tarihi itibariyle başlamış olup İşin süresi 240 takvim günü sürmesi beklenmektedir. Yapılacak dönüşüm, değişim ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ikamesi ile, enerji tüketimi ve sera gazı emisyonlarının ciddi seviyelerde azaltılması, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi, binalarda enerji tasarruf potansiyellerinin ortaya çıkarılması ve uygulanabilir enerji verimliliği projeleri geliştirilmesi, enerji verimliliği ve iklim değişimi konusunda üst seviyede toplumsal farkındalık kazanılması amaçlanmaktadır.

Sözleşme Bedeli 325.000.000,00 TL olan KABEV Projesi ile, yıllık %24 oranında toplam 27.000.000,00 TL’lik enerji tasarrufu sağlanması hedeflenmiştir.

Ayrıca miadını doldurmuş olup döner sermayemiz tarafından maliyetleri karşılanarak yenilenmesi gereken ekip ekipmanların da bu proje kapsamına alınması ile birlikte, Üniversitemiz Bütçesine de kazanım sağlanmıştır.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Enerji Verimliliği Çalışmaları Projesi kapsamında yapılacak olan proje uygulamaları şunlardır;

1. Çatı Üzerinde Monokristal Fotovoltaik Panel Tesisi İle Yerinde Elektrik Üretimi,

2. 18.047 Ad. Led Armatür Aydınlatma Sistemi Led Dönüşümünün Tamamlanması,

3. Trafo Kuplajı,

4. Elektronik Bina Yönetim Sistemi Tesisi Ve En Iso 50001 Enerji Yönetim Sistemi Kurulumu,

5. Mevcut Kazanların Yüksek Verimli İkameleri İle Değiştirilmesi Ve Bütün Kazanlara Dış Hava Kompanzasyon Tesisi,

6. Mevcut Merkezi Soğutma Ünitelerinin Yüksek Verimli Su Soğutmalı Merkezi Soğutucu Ünitelerinin Değişimi,

7. İklimlendirme Ve Havalandırma Sisteminin Tamamını Kapsayan Otomasyon Sistemi Kurulumu,

8. Termal Yalıtımı Olmayan Tesisat Elemanlarına Uygun Tipte Termal Yalıtım Tesis Edilmesi,

9. 161 Adet Havalandırma Ünite Motorlarının Tamamına Frekans Konvertörü Entegrasyonu.