Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

11-09-2023

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleşti.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Tuba Liman Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayten Yazıcı, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tanıtım filmi gösterildi. Törenin açılış konuşmalarında ise İnt. Dr. Berza Aydoğan, öğrenci gözüyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni anlatarak, deneyimlerini paylaştı. KOÜ Tıp Fakültesi Dönem I Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Ceyla Eraldemir de konuşmasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında tanıtıcı bilgiler paylaşarak, öğrenci danışmanlık hizmetlerinin önemine değindi.

 

Tıp Fakültei’nin yeni üyelerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ise, “Bugün Tıp dünyasına adım atarken büyük sorumlulukla karşı karşıya olduğunuzu unutmayınız. Tıp insanların hayatlarına dokunma fırsatı sunan nadir mesleklerden biridir. Tıp sürekli değişen bir alan, bu sebeple bilgi ve becerilerinizi geliştirmeniz hayati önem taşır. Karşınıza zorluklar çıkacak ama bu zorluklar sizleri daha güçlü birer hekim yapacaktır. Bu fakültenin bir parçası olmaktan gurur duyun. Hepinize başarılarla dolu bir tıp eğitimi diliyorum.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ve hekimlik mesleğini tercih eden genç doktor adaylarını tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Hekimlik, sadece bir meslek değil, bir misyon ve sorumluluktur. Hekimler, insanların hayatlarına dokunurlar, acılarını hafifletirler ve umut aşılarlar. Tıp öğrencileri, bu büyük sorumluluğu taşıyan geleceğin kahramanlarıdır. Hekimlik, sabır gerektiren bir sanattır ve bu yolculukta karşılaşacağınız zorluklara hazırlıklı olmalısınız. Ancak unutmayın ki her zorluk, büyümenizin bir parçasıdır. Başarı, sadece başarılı anılardan değil, aynı zamanda hatalardan ve denemelerden de doğar. Bu yüzden korkusuzca öğrenmeye ve keşfetmeye devam edin. Unutmayınız ki, hekimlik, insanlığa hizmet etmek için seçilmiş bir meslektir. Hayatınız boyunca bu mesleği icra ederken, her zaman insanlığın iyi tarafını görmeyi ve insanlara umut ve iyilik getirmeye gayret edin. İnsanların hayatlarını değiştirmek için buradasınız ve bu büyük bir sorumluluktur. Bu yolda başarılarınızın sonsuz olmasını dilerim.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ve fakülte akademisyenlerince öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Tıp Fakültesi birinci dönem açılış dersini ise Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan verdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi