Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

30-09-2023

Öğrencilerimizin projelerine TÜBİTAK desteği

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023/2 dönemi çağrısı değerlendirme sonuçları açıklandı. Üniversitemiz öğrencilerinin 34 projesi, sundukları program kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

 

Kurulduğu günden bu yana hem kentimize hem de ülkemize katma değer üreten projelere imza atan üniversitemiz, hedef olarak koyduğu araştırma üniversitesi olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Çok sayıda işbirliğine imza atan, sanayi yanı sıra kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerde de son dönemde önemli projeleri hayata geçiren üniversitemiz, öğrencilerine aktif öğrenme ve etki odaklı araştırma yetenekleri kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla bilimsel destek programlarında büyük başarılar kazanıyor. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023/2 dönemi çağrısı sonuçlarına göre lisans öğrencilerimizin 34 projesi desteklenmeye değer görüldü.

 

Öğretim üyelerimizin danışmanlığında geliştirilen projeler Denizcilik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi ile İzmit Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından geliştirildi. Yapay zeka çalışmalarından robot programlamaya, havacılık çalışmalarından coğrafi bilgi sistemlerine, afet yönetiminden gerçek zamanlı matematik çalışmalarının da dahil olduğu farklı türlerden projeler TÜBİTAK BİDEB tarafından desteklenecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi