29-09-2023

Rektörümüz, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısına katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısına katıldı.

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleşti. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topçuoğlu başkanlık etti.

Temel amacı Üniversitelerarası ortak bilimsel çalışmalar yapmak, lisansüstü programlar açmak, ön lisans, lisans öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemek, daha kaliteli bir eğitimi hedeflemek amacıyla kurulan Birliğin dönem toplantısı açılış konuşmasını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi gerçekleştirdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çiftçi, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin mevcut durumu, gerçekleştirilen çalışmalar ve ileriye dönük projeler hakkında bilgiler verdi.

Toplantının sonunda üniversitelerin ortak çalışma planları üzerine fikir alışverişinde bulunulurken, görüş ve öneriler değerlendirildi.