Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-09-2023

Kocaeli Üniversitesi'nde kuduz hastalığı farkındalık semineri düzenlendi

28 Eylül Dünya Kuduz Hastalığı Farkındalık Günü dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda Türkiye'de kuduz hastalığı hakkında bilgilendirici bir seminer düzenlendi. Etkinliğin organizasyonunu Kocaeli Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi (DETAB) Sorumlu Yöneticisi Uzman Vet. Hekim Cüneyt Özer üstlendi.

 

Seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Görkem Aksu ve Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı'nın açılış konuşmalarıyla devam etti. Katılımcılara kuduz hastalığı hakkında önemli bilgiler sunuldu.

 

Seminerin konuk konuşmacısı olan Koçak Farma Biyoteknik Ar-Ge Kuduz Aşısı Proje Müdürü Dr. Vet. Hekim Engin Alp, kuduzun insanlar ve memeli hayvanlar arasında ciddi bir virüs hastalığı olduğunu vurguladı. Ayrıca, zoonotik bir hastalık olan kuduzun, hayvanların enfeksiyöz salyası ile temas veya ısırma yoluyla insanlara bulaşabileceğini belirtti. Enfeksiyon riski taşıyan kişilerde temas sonrası profilaksinin kuduz hastalığını önlenebilir hale getirebileceğini ifade etti.

 

Seminerin devamında, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alp Aker, kuduz hastalığı hakkında daha fazla bilgi sunarak hastalığın etkenini, yayılma şeklini ve risk faktörlerini anlattı.

 

Seminerde, kuduzun dünya genelindeki yayılımına ve risklerine dair verileri sunularak, hastalığın ciddiyeti vurgulandı. Kuduzun ölümcül bir hastalık olduğu ve önemli tedbirler alınması gerektiği katılımcılara aktarılarak, kuduz hastalığının önlenmesi ve kontrol edilmesi için toplumun bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

 

Son olarak, katılımcılarla soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. Ardından konuşmacılara,  Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Alper Akay ve DETAB Sorumlu yöneticisi Uzm. Vet. Hekim Cüneyt Özer’in plaket takdimleriyle etkinlik sona erdi.

 

Muhabir: Zeynep Gümüş – (BHİ)

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi