Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-09-2023

Engelsiz üniversite yolunda bir adım daha atıldı

Kocaeli Üniversitesi, engelsiz üniversite olma yolunda projeler üretmeye devam ediyor. Daha önce Kütüphane ve Rektörlük binasında yapılan çalışmalar ile YÖK tarafından verilen Mekânda Erişebilirlik-Turuncu Bayrak ödülünü alan Kocaeli Üniversitesi, diğer yapılarında da projeler üretmeye ve erişilebilirliğini arttırmaya devam ediyor.

 

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi A Blok'ta bu kapsamda, BİMBO QSR Türkiye ve İzmit Rotary Kulübü destekleriyle 'Görme Engelliler Erişilebilir Bina Projesi' hayata geçirildi. Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje ile görme engelli öğrencilerimizin fakülte içerisinde daha kolay hareket etmelerini sağlamaya yönelik uyarıcılar yerleştirildi. Proje kapsamında da fakültede açılış töreni düzenlendi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün, İzmit Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanları Hüseyin Alçıoğlu ve Raif Bolat ile BİMBO QSR Türkiye’den Türker Büyükyılmaz ile akademisyenler katıldı.

 

Törenin açılış konuşmalarında erişilebilir üniversite olma adına önemli bir projenin hayat bulduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi A Blok binasının görme engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde dönüştürülmesi için büyük bir adım attığımız bu özel günü yaşamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Erişilebilir bina projemiz, Kocaeli Üniversitesi'nin evrensel eğitim ve erişilebilirlik ilkelerine verdiği önemin bir yansımasıdır. Görme engelli öğrencilerimiz için Mühendislik Fakülte binamızın daha erişilebilir hale getirilmesiyle ilgili projenin önemli bir bölümünü tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle projenin gerçekleşmesine destek olan BİMBO QSR Türkiye ve İzmit Rotary Kulübü'ne sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerin desteği olmadan, bu projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi mümkün olmazdı. İşbirliğiniz ve duyarlılığınız, görme engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamlarını daha iyi bir şekilde sürdürebilmelerine olanak sağlayacaktır.” dedi.

 

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk ise, engelli erişimi için hassas ve yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. Fakültede geçmişten bugüne bu anlamda yatırımların devam ettiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Öztürk, projenin hayat bulmasında destek sunanlara teşekkür etti. İzmit Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Raif Bolat ile BİMBO QSR Türkiye’den Türker Büyükyılmaz ise böylesine anlamlı bir projenin ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ve yeni projelerle Kocaeli Üniversitesi’nin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Törende açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesilmesi sonrası Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt ile BİMBO QSR Türkiye ve İzmit Rotary Kulübü yetkililerine proje kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Tören toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi