Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

22-09-2023

Üniversitemizde kütüphane kullanıcı eğitimi büyük ilgi gördü

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk kullanıcı eğitimi, Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Referans Birim sorumlusu Ayşe Bayrak Duman tarafından gerçekleştirildi.

 

22 Eylül Cuma günü, online olarak gerçekleştirilen eğitime, Kocaeli Üniversitesi akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi. Gerçekleştirilen eğitimde, Kocaeli Üniversitesi Kütüphane üyelik işlemleri, eser istek, kitap ayırtma, katalog taramalarının nasıl yapılacağı gibi konularda uygulamalar gerçekleştirilirken, kütüphane kullanımı ve hizmetleri hakkında genel bilgilendirmeler yapıldı.

 

Kütüphanenin e-kaynaklara uzaktan erişimi ile ilgili de bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimde konuşan Referans Birim sorumlusu Ayşe Bayrak Duman; Düzenli olarak gerçekleştirilen Kütüphane Kullanıcı Eğitimleri, genel içerikli eğitimler ve bilgi okur yazarlığı adı altında yüksek lisans ve doktora öğrencileri için eğitimler yapılmakta olup yüz yüze ya da online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bundan sonraki kullanıcı eğitim duyurularının kütüphanenin resmi sosyal medya hesaplarından ve ayrıca üniversitemiz ve kütüphanenin web sayfaları üzerinden takip edilebileceğini belirterek, dileyen kullanıcıların bireysel veya grup halinde “kutuphanedanisma@kocaeli.edu.tr” adresine mail atarak eğitim talebinde de bulunabileceğini ifade etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi