Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-09-2023

MBK KOUSPACE’den 2 farklı yarışmada 2 büyük derece

Teknofest 2023’e katılım sağlayan Kocaeli Üniversitesi Mühendis Beyinler Kulübü KOUSPACE Roket Takımı, üretmiş oldukları PUSULA ve MAGİRUS roketleri ile bu yıl iki farklı yarışmada iki farklı derece elde ederek Üniversitemizi gururlandırdılar.

 

Kocaeli Üniversitesi Mühendis Beyinler Kulübü bünyesinde 2019 yılında kurulan KOUSPACE Roket Takımı, Aksaray Hisar Atış Alanı'nda gerçekleşen Teknofest’23 Orta İrtifa Roket Yarışması için tasarlayıp üretmiş oldukları "PUSULA" adlı roket ile tüm görevleri başarı ile gerçekleştirerek 1098 takım arasından 5. olarak derece elde ettiler. Ayriyetten bu yıl ikinci derecelerini elde eden takım, İstanbul’da gerçekleşen Teknofest 2023’de de TÜBİTAK SAGE tarafından gerçekleşen Dikey İnişli Roket Yarışması'nda tasarlayıp ürettikleri "MAGİRUS" adlı roket ile başarılı bir iniş gerçekleştirerek yaklaşık 400 takım arasından 6. olarak hak ettikleri başarıyı yakalamışlardı.

 

Roket sistemleri üzerine araştırma yapan öğrencilerimizden oluşan Mühendis Beyinler Kulübü Roket Takımı; 2019'dan bu yana yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam ediyor. 2020 yılında Teknofest Orta İrtifa Roket yarışmasında ŞAFAK adlı roketleri ile başlayan maceralarına 2021 yılında MBK Kuzgun ve MBK Eagles olarak ayrıldıkları iki takımla ürettikleri YADİGAR ve AIRBENDER adlı roketler ile devam etmişlerdi. Öncesinde de AIRBENDER adlı roketleri ile Türkiye 4.’sü olarak yarışmayı tamamlamışlardı. 2022 yılında hız kesmeden devam eden maceralarına YANKI ve FIREBENDER adlı roketleri ile katılım sağlamış ve yine geçtiğimiz aylarda Hisar Atış Alanı’nda düzenlenen Teknofest Orta İrtifa Roket Yarışması’nı ise 700 takım arasından Türkiye 5.si olarak üniversitemizi temsil etmişlerdi. Bu yıl ise ürettikleri iki farklı roketle rakiplerini geride bırakarak dereceye girmeye hak kazandılar.

 

Ülkemizde ve dünyada yapılan uzay ve havacılıkla ilgili çalışmalara katkı sağlamak ve özellikle bu alanlarda yeni teknolojiler geliştirmeyi amaçlayan KOUSPACE Roket Takımı, sahip oldukları tutku ve azim ile bir an bile pes etmeden göklere imza atmaya devam ediyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi