Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-09-2023

KOÜ, Dünya Temizlik Günü’ne destek verdi

Let’s Do It! Türkiye öncülüğünde, Körfez Kaymakamlığı koordinesinde, Üniversitemiz ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi, Körfez Deniz Ticaret Odası ve Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Tütünçiftlik Sahil’de Dünya Temizlik Günü Etkinliği düzenlendi.

 

Let’s Do It! Türkiye Kocaeli İl Temsilcisi olan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un açılış konuşması ile başlayan program, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar’ın protokol konuşmalarının ardından, katılımcıların Kocaeli Deniz Polisi dalgıç ekibinin dip deniz temizlik noktasını ziyareti ile devam etti.

 

Protokolün yanı sıra, özel ve resmi kurum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda gönüllü vatandaş, Tütünçiftlik sahil, İlimtepe Mesire alanı ve Hereke Kültür Merkezi önünde temizlik çalışması yaptı.

 

192 ülkede ve ülkemizde 81 ilde eş zamanlı olarak kutlanan Dünya Temizlik Günü programına, Üniversitemiz Sıfır Atık Kulübü, “Kırık, hatalı tabaklardan mozaik atölyesi, atık çoraplardan bebek yapım atölyesi ve atık kağıt, tellerden heykel atölyesi” ile destek verdi. Pet bardak kullanımının olmadığı etkinlikte, Sıfır Atık Kulübü öğrencileri BONNA firmasının kulüp logolu hazırladığı porselen kupaları katılımcılara dağıttı.

 

Güzel Sanatlar Fakültemiz Seramik Bölümü’nden Araş. Gör. Ş. Aykut Hızlıok “Geri dönüşüm çamurları ile çömlekçi tornası atölyesi” ile temizlik sonrası katılımcılara keyifli anılar biriktirdi.

 

Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO ve Hereke Asım Kocabıyık MYO öğrencileri tarafından, Öğr. Gör. Ayfer Özmen koordinatörlüğünde hazırlanan “Hurdalar Arasında Aramak, Bulmak ve Dönüştürmek” sergisi ise büyük beğeni topladı. Hereke Asım Kocabıyık MYO Tekstil Teknolojisi Programı’ndan Öğr.Gör.Toprak Temel ise atık kumaşlardan tasarladığı “Dönüşüm” isimli tasarımı ile yer aldı.

Körfez Belediyesi “Geçmişten Günümüze Elektronik Atıklar” Sergisi, Exitcom Recycling Firması ise “Atıktan Sanata” Sergisi ile katkı sağladı.

 

Etkinlik sonunda 5 ayrı kategoride atıklar toplandı. Denizden dalgıçlar 300 kilo, diğer temizlik noktalarından ise plastik, metal, kağıt, cam, izmarit ve diğer karışık atıklar kategorilerinde 132 kilo atık toplandı. Etkinlik boyunca toplamda 432 kilo atık toplandı.

 

Üniversitemizden ayrıca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Hereke Asım Kocabıyık MYO Müdürü ve Çevre Temizlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu, akademisyenler ve öğrencilerde yer aldı.

Dünya Temizlik Günü’nde ayrıca Let’s Do It! Türkiye, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Birimi, üniversitemiz Sıfır Atık Kulübü işbirliğinde bir programda Kocaelispor-Boluspor karşılaşmasında Kocaeli Stadyumu’nda gerçekleşti. Kocaelispor futbolcuları sahaya hazırlanan “Atıksız Bir Dünya İçin Haydi Yapalım-Dünya Temizlik Günü” yazılı bir pankart ile çıkarak farkındalık yarattı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi