Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

18-09-2023

Kocaeli Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Bilişim Vadisine ziyaret gerçekleştirdi

Bilişim Vadisi ve Kocaeli Üniversitesi arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla 15 Eylül Cuma günü yapılan ziyarete Üniversitemiz Kurumsal Araştırma Geliştirme Koordinatörü olan Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerem Küçük, Yazılım Mühendisliği Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hakan Gündüz, Doç. Dr. Mehmet Zeki Konyar, Dr. Öğr. Üyesi Kaplan Kaplan ve Dr. Öğr. Üyesi İrfan Kösesoy katıldılar. KOU TTO Proje Geliştirme ve Üniversite Sanayi İş Birliği sorumlusu Dr. Ahmet Şen'de Üniversite-Sanayi iş birliği potansiyelinin keşfi ve Üniversitemizin kabiliyetlerinin sunumu için ziyarete eşlik etti.

 

Bilişim Vadisi Kuluçka İşletme Merkezi Girişimcilik Danışmanı Serhat Duyar ve Kurumsal İletişim Direktörü Leyla Gök ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak, Bilişim Vadisi ile Yazılım Mühendisliği başta olmak üzere üniversitemiz öğrencileri için kısa dönem ve uzun dönem staj olanakları değerlendirildi.

 

Programın devamında, yeni nesil yazılım mühendislerinin eğitimi için kurulmuş olan 42 Okulları ziyaret edilip eğitim süreçleri yerine incelendi ve iş birliği olanakları görüşüldü. Programın sonraki adımında, Bilişim Vadisinde faaliyet gösteren bazı önemli firmaların yazılım ve ar-ge birimleri ziyaret edilip, üniversitemizle yapılabilecek iş birliği projeleri, sanayiye yönelik lisansüstü eğitim iş birliği, öğrencilerimize kısmi veya tam zamanlı çalışma olanakları üzerine toplantılar ve fikir alışverişleri yapıldı.

 

Son olarak, Kuluçka İşletme Merkezi Girişimcilik Danışmanı Serhat Duyar rehberliğinde Bilişim Vadisindeki Kuluçka Merkezi ziyaret edildi ve mevcut girişimlerden örnekler gösterildi. Yazılım Mühendisliği öğrencilerinin girişimcilik noktasındaki bilgi seviyelerinin ve cesaretlerinin arttırılması için gelecekte yapılacak ortak çalışmalar görüşüldü. Üniversitemiz ile Bilişim Vadisi arasındaki iş birliğinin daha da arttırılması konusunda mutabık kalınan ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi