14-09-2023

28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

1993 yılından beri sürdürülen ve Türkiye'nin en uzun soluklu ahşap heykel sempozyumu olma özelliği taşıyan, Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Vizyon 2023 projesi kapsamında, Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğinde düzenleniyor.

Bu yıl; Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda, 12 – 29 Eylül tarihleri arasında, 28.si düzenlenen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Kar yürütücülüğünde, sanatçılar; Abdülkadir Hocaoğlu- Türkiye, Ihor Tkachivskyi – Ukrayna, Marco Moreno – Meksika, Nasibe Fakoori – İran, Şirin Gülce Çağın – Türkiye ve Tuğçe Polat – Türkiye katılımıyla yapılıyor.

Sempozyum kapsamında Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ ve Fikret Ormancıoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hünkar Yılmaz Ianniello katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında sempozyum ile ilgili bilgiler paylaşıldı.