14-09-2023

Üniversitemiz katkılarıyla Kocaeli Film Festivali düzenlenecek

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Kocaeli Film Festivali, üniversitemizin de destekleriyle 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Film Festivali ile ilgili son bilgileri paylaşmak üzere Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümüt Ay ile Dekan Yardımcısı ve Kocaeli Film Festivali’ne danışmanlık yapan Doç. Dr. Meryem Gürbüz, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret etti.

Ulusal Uzun Metraj Belgesel, Ulusal Kısa Film, Animasyon ve Öğrenci Filmleri dahil olmak üzere 4 ayrı kategorideki filmlerin değerlendirileceği Kocaeli Film Festivali ile ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Film Festivaline üniversite olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Bilim, eğitim, araştırma, spor gibi faaliyetlerin yanı sıra sanat alanında da Kocaeli Üniversitesi’nin önemli projelere imza attığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, festivalde yer alan filmlerin üniversitemiz öğrencileri ile buluşturulacağını ve öğrencilerimizin filmler ile ilgili oylamada bulunacağını ifade etti. Bu tür organizasyonların devam etmesi temennisinde de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, organizasyonda emeği bulunan ve destek sunanlara, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümüt Ay’a, Kocaeli Film Festivali’nde üniversitemizde gerçekleşecek etkinliklerin danışmanlığını yapmak ve koordinasyonu sağlamak ile görevli Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Meryem Gürbüz’e ve organizasyonda görev alanlara teşekkür etti.