Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-09-2023

Kocaeli Üniversitesi, akademik partner olarak Marmara Urban Forum / Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF), Türkiye'nin ilk ulusal kent forumunda yer aldı

Araştırma üniversitesi olma yolunda ilerleyen ve bu kapsamda her alanda atılımlar gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi, Türkiye'nin ilk ulusal kent forumu olan Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF)’nda da akademik partner olarak yer alarak adından söz ettiriyor.

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından uluslararası düzeyde düzenlenmekte olan ve iki yılda bir gerçekleştirilen Marmara Urban Forum / Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF), bu yıl Kocaeli Üniversitesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilecek.

 

“Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla düzenlenen MARUF, küresel gündem ile yerel ihtiyaç ve öncelikleri bir arada değerlendirerek kentin tüm paydaşlarıyla birlikte çözüm arayışına girme çabasını ortaya koymaktadır.

 

MARUF, kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili diğer paydaşlar arasında bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturmayı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları bir arada değerlendirmeyi hedeflemektedir. Yeni Kentsel Gündem’in uygulanmasına katkı sağlamak amacıyla, yerel ve uluslararası bilgi ve deneyimi bir araya getirmekte olan MARUF, meseleleri, tartışmanın alternatif yönleriyle irdelemeye açmaktadır.

 

4-7 Ekim tarihleri arasında Çözüm Üreten Kentler ana teması altında düzenlenecek olan MARUF’un amaçları arasında;

  • Kentleşme sürecinin bireyler ve toplumların hayatında ve kentte yarattığı ekonomik, politik, sosyal, ekolojik değişim ve sorunları, çözüm yollarıyla birlikte yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde dayanışma ve işbirliği içinde incelemek,
  • Çeşitli nedenlerle yaşanan kriz ve insani hareketlilik durumlarında yerel yönetimlerin ve kentlerin rolünü güçlendirmek,
  • Güvenli, kapsayıcı, dayanıklı ve sürdürülebilir kentleşme konusunda farkındalığın geliştirilmesini sağlamak,
  • Daha yaşanabilir ve eşitlikçi bir kentler dünyasının oluşumuna katkıda bulunmak,
  • Kentler ve kent-bölgeler arasında bilgi akışını sağlamak ve kentler arasındaki ilişki ağlarını desteklemek bulunmaktadır.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi