13-09-2023

Üniversitemiz destekleriyle, Kartepe Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi hizmete açıldı

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Polatel’in danışmanı olduğu ve Osmanlı günlük yaşamının kurgulandığı pano metinlerinin yazarı olarak katkı sağladığı “Kartepe Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi” hizmete açıldı.

Tarihi ve kültürel mirasımızın korunması, gelecek nesillere tanıtılması ve aktarılması amacıyla tefrişatı tamamlanarak açılışı yapılan müze, tarihi Hikmetiye camiinin karşısında iki katlı olarak cami ile uyumlu bir mimaride inşa edildi.

Kocaeli Müze Müdürlüğü koordinasyonu ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel müze statüsü kazandırıldı. Sergi alanında Müslüman Osmanlı toplumunun gündelik hayat pratikleri ve maddi kültürüne dair 150 parça eser sergilenmektedir.