Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-08-2023

Üniversitemizden kadın ve genç istihdamına önemli destek

Üniversitemizin de iştirakçi olarak yer aldığı 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çağrısı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı destekli, İMES OSB yürütücülüğündeki 'İMES OSB Kadınlar ve Gençlerle Sanayinin Gücüne Güç Katıyor' projesi imza töreni bugün gerçekleştirildi.

 

İMES OSB Yönetim Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, MARKA Genel Sekreter Vekili Aziz Onur Aladağ, KOÜ TTO yetkilileri ile İMES OSB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İMES OSB ile önemli işbirlikleri yürüttüğümüzü vurguladı. Kurumların sosyal projelere öncelik vermesi gerektiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ' Sanayicilerimiz her alanda olduğu gibi sosyal projeler alanında da Türkiye'nin lokomotifi olmaya devam ediyorlar. Bugün burada hayata geçirdiğimiz proje de bunlardan bir tanesi. Bu kapsamda İMES OSB'nin değerleri yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kocaeli Üniversitesi olarak bu tür projelerde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.' dedi.

 

İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan ise OSB Yönetimi olarak kadın ve genç istihdamına ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, örnek bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve MARKA Genel Sekreter Vekili Aziz Onur Aladağ'ın da temenni konuşmalarının ardından, İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici, 'İMES OSB Kadınlar ve Gençlerle Sanayinin Gücüne Güç Katıyor' projesinin içeriği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Proje kapsamında Kocaeli bölgesinde bulunan lise ve üniversite düzeyindeki %60’ı kadın olmak üzere toplam 51 genç ve kadın iş arayanlar İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi’nde eğitim aldıktan sonra istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır. 5 milyon bütçeli olan projede 192 günde 7 farklı meslek grubunda eğitimler verilmesi planlanmaktadır.

 

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi