Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-08-2023

KOU Racing durdurulamıyor

Üniversitemizin Resmi Elektrikli Formula Takımı KOU Racing, Formula Student Romania (Romanya) yarışmasında büyük başarılar elde etti.

 

Yarışmaya damga vurarak Kocaeli Üniversitesi'ni ve Türkiye'yi gururla temsil eden KOU Racing takımı, ilk defa katıldıkları yarışmadan, uzun süren çabalarının ve emeklerinin karşılığını aldılar.

 

Üç ana etaptan oluşan Formula Student Romania Yarışmasın'da KOU Racing takımı;

Yarışmanın elektrikli araç kategorisinde 1. sırayı alarak "Formula Student Romania 'nın elektrikli araç üreten ilk takımı" unvanını kazandı.Bu başarı ile takım, elektrikli araç alanındaki yeteneklerini ve çabalarını kanıtlamanın mutluluğunu bir kez daha yaşadı.

 

Static Events (Statik Etkinlikler) etabının ilk kısmı olan Business Plan Presentation (BPP) etabında ise takımın Proje Yönetim Ekibi üyelerinin gösterdiği gayretlerle, tüm takımlar arasında 2. sırayı elde etti. Jüri üyelerinden olumlu geri dönüşler alarak motive olan takım, gelecekteki yarışmalarda BPP etabında birinci sırayı alabilecekleri konusundaki inançlarının tam olduğunu dile getirdi.

 

Mekanik ekip üyelerinin sunumları ve yazılı kaynaklarıyla EDR ve CMR etaplarında da tüm takımlar arasında 4. sırayı elde etti.  Bu etaptan alınan olumlu geri dönüşler, takımın 2024 sezonunda yapacakları araç tasarımında kullanacakları bilgileri içerirken, bilgilendirici bir yol da gösterdi.

 

Araçlarında karşılaştıkları teknik zorluklar ve mekanik bileşenlerin lojistik engelleri, dinamik etapları tamamlamalarına engel olsa bile bu heyecanlı serüvende KOU Racing Takımı, özverisi ve kararlılığıyla parlayan bir ekip olduğunu kanıtlamış; KOU Racing Romanya'da ilk elektrikli araç ekibi olarak tasarımından üretimine yerli üretim olan elektrikli motorlarıyla boy göstermişlerdir. Türkiye'nin adını uluslararası sahnede gururla temsil etme azminin kesintiye uğramadan devam edeceğini dile getiren takım, elde ettikleri bu başarıda payı olan takım danışmanlarına ve destek veren tüm sponsorlara içten teşekkürlerini sundu.

 

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi