Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-08-2023

2023-2024 öğretim döneminde kayıt yapacak öğrencilerimizin dikkatine

Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz Programlarına kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerimiz ve yatay geçiş başvurusunda bulunarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz, kayıt işlemlerini geçerli olan tarihleri arasında yapabileceklerdir.

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz Programlarına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini 28 Ağustos - 01 Eylül 2023 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Yatay geçiş başvurusunda bulunarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz ise kayıt işlemlerini Kocaeli Üniversitesi Yatay Geçiş Başvuru Sistemi adresinde yer alan kayıt ekranı üzerinden gerçekleştireceklerdir. Bu süreçte şahsen ya da posta yolu ile müracaatlarda kayıt işlemi yapılmayacaktır. Kayıt sırasında başvuru ekranına, kayıt hakkı kazanılan türde yatay geçiş kayıt formu ve ekleri ile birlikte yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge yüklenecektir. Kayıt tarihleri arasında istenilen belgeleri yüklemeyen ya da eksik belge yükleyenlerin kayıtları yapılmayacak olup asıl kazananların kesin kayıt tarihleri 28 Ağustos-1 Eylül arasında gerçekleştirilecektir. Yedek kazananların kayıt tarihleri ise 4-6 Eylül arasında uygulanacaktır. Öğrenciler yatay geçiş kayıt sırasında yatay geçiş kayıt dilekçesi ve yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belgeyi sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

 

Yatay geçiş hakkı kazanan ve kaydı yapılan öğrencilerimiz geldikleri yükseköğretim kurumunda başarılı oldukları derslerden, kesin kayıt oldukları programın öğretim planında yer alan derslere içerik ve kredi açısından eşdeğer olan derslerden muaf tutulurlar. Muafiyet işlemleri Kocaeli Üniversitesi Ön Lisans-Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile yapılacak olup öğrencilerin intibakları, derslerin başarı notları Kocaeli Üniversitesi Senatosu’nca belirlenen usullere göre Kocaeli Üniversitesi Ön Lisans-Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği not sistemine dönüştürülerek yapılacaktır. İntibak itiraz başvuruları, yatay geçişin yapıldığı yarıyılın ders kayıt dönemi sonuna kadar yapılacak, itirazlar ilgili yönetim kurulunca karara bağlanacaktır.

 

Kayıt işlemleri için ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 

Üniversite Kayıt İşlemleri: https://ogr.kocaeli.edu.tr/KOUBS/Ekayit/

 

Yatay Geçiş Kayıt Başvuru Ekranı : https://ogr.kocaeli.edu.tr/KOUBS/YTGOnkayit/

 

Yatay Geçiş kayıt dilekçesi: https://www.kocaeli.edu.tr/dosyalar/9915/duyurular/AaOIq-020223040404c1626.pdf

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi