Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-08-2023

Üniversitemiz destekleriyle Sanat Festivali düzenlendi

Üniversitemizin destekleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen sanat festivalinde özel öğrencilerimiz sanat için bende varım dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 19 Ağustos Cumartesi günü saat 12.30’da Uğur Batı semineri ile başlayıp 20 Ağustos Pazar günü saat 19.30’da Ceyda Düvenci sunumu ve konserle tamamlanan programda özel öğrencilerimiz de farklı alanlarda yer alarak yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.

 

Üniversitemiz tarafından 2021 yılında organize edilen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerin de  katılım sağladığı “Engelsiz Üniversite Çalıştayında” engelli bireylerin sosyal, kültürel ve sanat alanında yaşama katılımının desteklenmesi gerektiğine ilişkin sunulan çözüm önerileriyle tohumları atılmış olan proje Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilerek pek çok alanda özel bireylere eğitimler verilerek yeteneklerinin desteklenmesi ve eğitimler sonunda da ortaya çıkan ürünlerin sergilenmesiyle ve toplumun önemli bir ihtiyacını karşılamasıyla örnek bir çalışma yapılmış oldu.

 

Festivale Üniversitemiz adına Toplumsal katkı Koordinatörü aynı zamanda Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün’ün katılımının yanı sıra özel öğrencilerimizden Nursevim Koçer kitap bölümü, Bengüsu Aksoy tiyatro ve kitap bölümü yazarlığı, Banu Çakmak tiyatro, Mehmet Şahin Müzik, Berat Kuçin’de dijital medya çalışmalarında aktif yer aldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi