Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-06-2023

Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

 

Mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Başhekim Prof. Dr. Maksut Görkem Aksu, Dekan yardımcıları, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan; ‘Tıp Fakültesinin 23.yıl dönümünde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Pandemi ve deprem gibi çeşitli zorluklardan geçerek bu noktalara geldiniz. Sizlerin bu noktaya gelmesinde büyük rol oynayan ailelerinize buradan teşekkürlerimi iletiyorum’ dedi. Ulu Önder Atatürk’ün Türk hekimleri için söylediği sözlerden örnekler veren Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan, mezun olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek konuşmalarını sonlandırdı.  Öğrenciler adına ise Fakülte birincisi Sena Kılıçarslan konuşarak mezun arkadaşlarına başarılar diledi.

 

Cumhuriyetin 100. Yılında 23. Kez mezun edilen öğrencilere katkılarından dolayı Tıp Fakültesi Öğretim Elemanlarına teşekkür eden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk; ‘’Öğrenmek soru sormak nefes almak gibi yaşamsal bir öneme sahiptir. Bunu asla unutmayın. Bizler sizlere araştırmayı, gözlem yapmayı, soru sormayı, kafanızdaki soruların yanıtını aramayı öğrettik. İçinizdeki araştırma bilincini asla kaybetmeyin. Yaşanması mutlak bilimsel gelişmelerde sizin de katkınız olacağına inanıyorum. Bugün sizin gurur gününüz; 6 yıl boyunca çok çalıştınız bu kutlamayı fazlasıyla hak ettiniz; yaşamınızın bundan sonraki aşamasına geçmeye hazırsınız. Sizlere güvenimiz tamdır. Bizler hocalarınız olarak kuruluşumuzdan beri sizlerin, yaşadığı topluma duyarlı, bilginin ve analitik düşüncenin önemini kavramış, merak eden, araştıran, teknolojiyi tanı ve tedavide kullanabilen, hastasını daima kendi önceliklerinin önüne koyan, merhametli, hastasını iyi dinleyen, iyi iletişim kuran, diğer sağlık personellerine saygılı, etik değerleri ve takım çalışmasını özümsemiş aydın hekimler olarak yetişmenizi hedefledik. Sizlerde bu hedefe uygun olarak Tıp Fakültesine girdiğiniz ilk günden bugüne büyük değişim ve gelişim göstererek mezun oluyorsunuz.’’ diyerek mezun meslektaşlarına tebrikte bulundu.

 

Mezun olan öğrencilerin Hekimlik Andını okuması ve anı belgelerini öğretim elemanlarından teslim almalarının ardından tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi