Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-06-2023

Sanatın kalbi Gölcük’te atıyor

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Halk Eğitim Merkezi birlikteliğinde; Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi'nde düzenlenen “Sanatla Nesnelerin Yeniden Buluşması" temalı Gölcük Sanat Çalıştayı Sergisi açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mine Can, Kocaeli il Protokolü, akademisyenler ve çok sayıda sanat sever katılım gösterdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk kurdele kesimini "Kültürel mirasın yeniden restore edilebilmesi önemli ama kaynağınız var ise restore edebiliyorsunuz. Kocaeli sadece sanayi şehri, doğa şehri değil böyle tarihi yerlerimiz de var ve bunları değerlendirmemiz gerekiyor." sözleriyle yaptı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün sergilenen eserleri inceleyerek eserler hakkında bilgi aldığı çalıştayda, eserleri sergilenen katılımcılara sertifika verildi.

 

Çalıştay kapsamında Gölcük İlçemizin Saraylı-Örcün mahallerinde bulunan maddi kültür ürünleri üzerindeki tarihi değer dokusu taşıyan desenlerden esinlenerek seramik, kuyumculuk ve takı tasarımı, deri, tekstil, resim, bilgisayarlı desen tasarımı konularında el sanatları ve endüstriyel sanat çalışmaları gerçekleştirilmiş olup çeşitli türden hediyelik eşya ve anı objesinin tasarımı Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve Gölcük Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticileri tarafından planlanarak ürüne dönüştürülmüştür. 22 Haziran 2023 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek olan çalıştayda, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Mine Can'ın, Saraylı ve Örcün’e ait tarihi dokulardan esinlenerek hazırlamış olduğu bir kişisel sergi ile tasarımları da sanatseverlerle paylaşılacaktır.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi