Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-06-2023

Kadim Sanatlar KOÜ Kültür Evi’nde sergiye dönüştü

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi öğrencilerinin eserleri yıl sonu sergisi ile sanatseverlerle buluştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi açılışına, Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Veysal Tipioglu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, akademisyenler ile sanatseverler katıldı.

 

Açılış kurdelelerinin kesilmesinin ardından ikramlar ve keyifli sohbetler eşliğinde hat, ebru, tezhip ve minyatür eserler sergilendi.

 

Sergi hakkında bilgi veren KOÜ Kültür Evi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Karadeniz, sergide hat, tezhip, minyatür ve ebru kursu öğrencilerinin yapmış olduğu 72 adet eser bulunduğunu, bu sanat eserlerinin kültür ve medeniyetimizin bir yansıması olduğunu, Üniversitemizin topluma katkı anlamında önemli bir görevi üstlendiğini belirterek Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi olarak bu tarz sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra seminerlerle topluma katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Dekanlar, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, önümüzdeki günlerde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi