Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-06-2023

Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2022-2023 mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

 

Eğitim Fakültesi Mezuniyet Törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Mehmet Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan,  Dekan yardımcıları, bölüm başkanları, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmalarında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü; Öğretmenlik mesleği gururla taşınacak bir meslek. Ülkemizin eğitim meşalesini devam ettirmelisiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. Bu zamana kadar şehit olmuş tüm öğretmen ve vatandaşlarımızı anarak yolunuz açık olsun diyorum’’ dedi.

 

Mezun olan öğrenciler adına ise Matematik Öğretmenliği Bölümü'nden Ceren Ünger ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden Yeliz Alçı teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

Mezun öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk;  ‘’Çocuklarınızı motive ederek bu noktalara getirdiniz. Onların güvenliği ve inancını sizler oluşturdunuz. Bugün sizlerin de bu başarıya ortak olduğunuzu hatırlatmak isterim. Sizlerin gurur duyması bize mutluluk veriyor. Bu özel günde sizler için yoğun ilgi gösteren değerli öğretim elemanlarımıza da teşekkür ediyorum. Sizler için rol model oldular. Karakter ve liderlik becerilerinizi geliştirmek için ellerinden geleni yaptılar. Eğitim Fakültesinin gelişmesinde kutlu görevde rol aldıkları için teşekkür ederim. Öğrenciler, adınızı dünyanın 4 bir yanına taşıyacaksınız.  Öğrencilerinizin hayatlarına dokunun. Sizler geleceği şekillendireceksiniz. Umut ışığı her zaman mutsuzluğu yener. Sizin gibi tutkulu ve bilgili öğretmenler, doktorlar, mühendisler, avukatlar ve liderler hayal ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’’ Dedi.

 

Bölüm birincilerinin hediyelerini almasının ardından sahneye davet edilen Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Alper Akgül, Öğr. Gör. Nazlı Başak, Öğr. Gör. Mehmet Durak ve Öğr. Gör. Ali Doğan Nur, mezun öğrenci ve ailelerine müzik dinletisi sundu. Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü tarafından kendilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Mezun olan öğrencilerin Öğretmenlik Andını okuması ve anı belgelerini öğretim elemanlarından teslim almalarının ardından tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi