Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

26-07-2023

Rektörümüz, Bathonea Antik Kenti’nde Mercedes-Benz ile Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

T.C. Cumhurbaşkanlığı kararıyla başlatılan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kocaeli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Bathonea Antik Kenti kazı çalışmaları, Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Üniversite heyetimiz, çalışmaları yerinde takip etmek ve Mercedes-Benz sponsorluğunda bir anlaşma imzalamak için Küçükçekmece Gölü havzasındaki Bathonea Antik Kenti kazı alanını ziyaret ettiler.

 

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ay, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren ve çeşitli üniversitelerin Rektör, Rektör yardımcıları ve dekanları ile akademisyenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Nihal Metin, Bathonea Kazı Başkanı Prof. Dr. Şengül Aydıngün, Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin yanı sıra basın medya kuruluşları da katıldı.

 

Bölgede incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, kazı çalışmalarının gidişatı hakkında bilgiler topladı. Yaptığı incelemeler sonucunda Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, gidişattan memnun olduğunu, talep halinde üniversitemizden daha fazla öğretim üyesinin bölgede görevlendirileceğini ve tüm çalışanlara çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti.

 

Taraflar, çalışmaların kalıcı ve uzun süreli olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederken tören, karşılıklı iyi niyet dilekleri ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi