25-07-2023

Kocaeli Üniversitesi Kerpe Su Altı Arkeoparkı Projesi ön görüşmesi yapıldı

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan projenin ön görüşmesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulunda yapıldı.

Proje sahipliğini T.C. Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün üstlendiği ve Kandıra Belediyesi proje ortaklığında gerçekleştirilen Kerpe Sualtı Arkeoparkı projesinin ön görüşmesine; Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube müdürü Hülya Özer ve Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili katılım sağladı.

Genç nüfusu turizm sektörüne dahil etmeyi ve genç nüfusa eğitim olanaklanı sunarak daha gelişmiş kariyer imkanları sağlamayı hedeflemekte olunduğundan bahsedilen proje kapsamında, Kandıra ilçesinde alternatif turizm altyapısının kurulması ve uygulamaya sokulması ile yerel sosyo-ekonomik yaşama ve bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak projenin en büyük hedeflerinden olduğu üzerinde duruldu.