25-07-2023

KOÜ Bilgisayar Mühendisliği’ne Birincilik Ödülü

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) iş birliği ile Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün hazırlamış olduğu proje birincilik ödülü kazandı.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kır Savaş’ın danışmanlığında yürütülmekte olan, Gamze Danışman, Berkay Yasin Çiftçi, Ferhat Açıkalın ve Arş. Gör. Fulya Akdeniz’in de proje ekibinde yer aldığı, LIFT-UP programı kapsamında Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) iş birliği ile geliştirilen “Gömülü Sistemler Üzerinde Multispectral Uydu Görüntülerinden Derin Öğrenme Tabanlı Gemi Tespiti” adlı proje, 42 üniversite ve 170 farklı proje arasından Bilgisayar Mühendisliği alanında birincilik ödülü kazandı.