Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-07-2023

Üniversitemizden Farplas AR-GE merkezine ziyaret

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Elif Öğüt koordinasyonu ile akademisyenler ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO ekibi), Farplas Otomotiv'in TOSB yerleşkesindeki Farplas Ar-Ge Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

 

Ar-Ge Müdürü Dr. Yavuz Emre Yağcı, Proses Geliştirme Müdürü Sadi Özkan, Fabrika Müdürü Kadir Kandemir, İnsan Kaynakları Direktörü Özlem Akkoç, Ürün Geliştirme Takım Lideri Halim Tufan, Ürün Geliştirme Müdürü Barış Özgür Gövem; Farplas ekibinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Tekin, Biyomedikal Mühendisliği'nden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Mutlu; Uçak, Gövde ve Motor Bakımı bölümünden Doç. Dr. Onur Çoban ve Makina Mühendisliği'nden Dr. Öğr. Üyesi Alperen Şahin katılım sağladı. KOÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Mihriban Civan, Dr. Ahmet Şen ve Dr. Bahar Kutluk ile üniversitemizin potansiyelini Farplas temsilcilerine anlatılan verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Ar-Ge faaliyetlerinde yıllarca pek çok ulusal projeye imza atan Farplas, yenilikçi ve sürdürülebilirliği ile ön plana çıkan uluslararası projelerde elde ettiği başarılara her geçen gün yenisini ekliyor. Milli aracımız TOGG’a Uluslararası proje deneyimlerini akademisyenlerimiz ile paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade eden firma yetkilileri, öğrencilerimizle de farklı programlarda bir araya gelmek üzerine fikir birliğine varıldı.

 

Tüm detayları ile üniversite-sanayi işbirliğine yönelik neler yapılabileceği karşılıklı olarak paylaşılan toplantı, saha ziyareti ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi