Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

16-07-2023

Vatan Nöbetimiz Yedinci Yılında

15 Temmuz hain kalkışmasının yedinci yıl dönümünde ilimizde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"ne Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de katılım gösterdi.

 

251 şehit verdiğimiz hain kalkışmanın yıl dönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında bugün (15 Temmuz 2023) Seka Park Uçurtma Tepesi’nde anma programı düzenlendi. Ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmaya yönelik yedi yıl önce gerçekleşen hain kalkışma sonrası milletimizin destansı kahramanlık zaferi sergilediği 15 Temmuz'un yıl dönümünde ülkemizin dört bir tarafında anma programları düzenlendi.

 

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün yanı sıra; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, il protokolü, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, protokol konuşmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz gerçekleştirdi. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi milli birlik ve beraberlik içerisinde olduğunun vurgusu yapılan konuşmalarda Büyük Türk Milleti’nin haince yapılacak tüm saldırılara 15 Temmuz’da olduğu gibi hazır olduğu aktarıldı.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hitapları sonrası Kuran-ı Kerim Tilaveti de gerçekleştirilen programda, "Şehitlerimiz için bir Yasin de sen oku" etkinliği kapsamında okunan binlerce Yasin-i Şerif'in duası yapıldı. Bu yılki anma etkinliği kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatroları ekibi tarafından hazırlanan “Son Cephe 15 Temmuz” adlı” program gerçekleştirildi. Program Kocaeli’deki camilerde eş zamanlı olarak Sala okunmasıyla sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi