Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

14-07-2023

Vergi Mükelleflerinin Sorunları Uluslararası Kongresi Kayseri Forumu

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesin’de 26 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen forumun ikincisi bugün Kayseri’de gerçekleştirildi.

 

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile Orta Anadolu Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (ORSİFED) İş Birliği ile 'Vergi Mükelleflerinin Fırsat ve Riskleri' konulu Kayseri Kongresi ve Forumu Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Aynı gün üç oturumdan oluşan kongrede konuya ilişkin açıklama yapan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Kayseri Kongresi Başkanı Dr. Ahmet Somuncu, kongre ve formun akademik nitelikli olduğunu söyledi. Somuncu, “Kongrede akademisyenler, iş dünyası temsilcileri, kamu idareleri, yargı mensupları ve Mali Müşavirler, Avukatlar bir araya gelerek vergi mükelleflerinin sorunlarına ortak çözümler arıyorlar. Kayseri Forumu içerisinde yer alan üç etkinliğimiz de akademik niteliktedir. Kongreye destek veren, başta Üniversite Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu’ya, üniversite çalışanlarımıza, diğer tüm kurumlara ve özellikle de maddi-manevi destekleri için Orta Anadolu Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (ORSİFED) Yönetim Kuruluna teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ak’ In Moderatörlüğünü Yaptığı Programda Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan Üyümez; Vergi Uyuşmazlığının Sona Erdirmesinde Kullanılabilecek Yöntemler, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan; Sermaye Yapısının Güçlendirilmesinde Halka Arz Yöntemi, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Gökbel; Sınır Ötesi Ticari Bilgilerin Devletlerarası Paylaşımında Gizlilik Hakkı, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memduh Aslan; İşletme Sermayesi İhtiyacının Giderilmesinde Dijital Ticari Para Kullanımı, Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Ağar; Şirketler İle Gerçek Kişi Ortakları Arasındaki Dövize Dayalı Borç-Alacak İlişkisi, Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Somuncu; Vergi Suçlarında Değişim Ve Dönüşüm , İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Arda Süar; Yeni Nesil Pazarlara Girişin Satış Hacmine Sağladığı Avantajlar, Ve Gümrük Ve Dış Ticaret Danışmanı Mustafa Kemal Bulut; Dış Ticarette Gümrük Vergileri Yükünün Yönetimi: Riskler Ve Fırsatlar’’ başlıklı bildirilerini sundular.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi