08-02-2023

Kardeş şehir Maryland'den Üniversitemize ziyaret

Kardeş şehir Maryland eyaletinden gelen heyet, üniversitemizi ziyaret etti.

2012 yılında Maryland eyaletiyle imzalanan kardeş şehir protokolü kapsamında hayata geçirilen Türkiye ile Maryland Kardeş Devlet programı kapsamında eş başkanlığı yürüten Enver Berker Hazar, Türk-Amerikan Ulusal Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Günay Evinch ile David Saltzman'dan oluşan ABD'li heyet ve beraberindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Uğur Işık ile Bayram Çolakoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ü ziyaret ettiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt ve KOÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Banu İnan Karagül'ün de hazır bulunduğu ziyarette, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, ikili işbirlikleri ve değişim programları üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.