Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-02-2023

KOÜ'nün yardım tırı yola çıktı

Kocaeli Üniversitesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve depremin etkisinin hissedildiği 10 ilimizdeki bebekler için ayni yardım başlattı. İlk gün ardından toplanan yardım malzemeleri, deprem bölgesine hareket etti.

 

Deprem bölgesinde bulunan ve depremin olumsuz koşullarından etkilenen bebeklerimize yönelik başlatılan ayni yardımda, mama ve bez başta olmak üzere, süt, emzik, biberon, ıslak mendil, havlu vb. ihtiyaçlar toplandı. Anıtpark Yerleşkesi’nde, başlatılan ve Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün de katıldığı bebek eşyalarına yönelik ayni yardıma hem vatandaşlarımız hem de üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi.

 

Önümüzdeki günlerde de devam edecek olan yardımda, ilk gün toplanan bebek eşyaları kolilenerek, deprem bölgesine gönderilmek üzere tıra yüklendi. Rektöründen akademisyenine, memurundan öğrencisine adeta tek yürek olan Kocaeli Üniversitesi, yardım malzemesiyle dolu ilk tırını alkışlarla Hatay'a uğurladı. Yola çıkan ve Kocaeli Üniversitesi'nin geçmiş olsun dileklerini ileten tırdaki yardım malzemeleri Hatay'da AFAD yetkilerine teslim edilecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi