Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

07-02-2023

KOÜ deprem bölgesi için tek yürek oldu

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere kışlık giysi, battaniye, kuru gıda gibi çeşitli yardım malzemeleri toplanıyor.

 

Tüm ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası AFAD koordinasyonunda yürütülen kampanyaya, üniversitemizden büyük destek geldi. Akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz, yardım kampanyası kapsamında Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne kışlık giysi, battaniye, kuru gıda, hijyen malzemesi gibi çok sayıda yardım malzemesi getirdi.

 

Yaşanan felaket sonrası dün Kocaeli Üniversitesi’nde görevli doktorlar ve hemşirelerden oluşan bir ekip, deprem bölgesine intikal etmek üzere hareket etmişti. Üniversite personeli ve öğrencilerden gelen yoğun talep sonrası da, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde yardım malzemesi toplama kampanyası başlatıldı. Hafta boyunca sürecek kampanyada daha ilk günden çok sayıda yardım malzemesi toplandı. Yardım malzemeleri, görevli öğrenciler tarafından sınıflandırılarak kolilere aktarılıyor. Toplanan yardım malzemeleri de, deprem bölgesine intikali için ilimiz AFAD merkezine gönderiliyor.

 

Kampanyaya destek olmak isteyen personelimiz ve öğrencilerimiz, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimliğine; battaniye, su, kuru gıda, bot, eldiven, kışlık giysi, hijyen malzemeleri gibi yardım malzemelerini 7/24 ulaştırabilirler. Yardım malzemesi ulaştırmak isteyen kişilerden ise gıda ürünlerinin son kullanma tarihinin kontrol edilmesi ve giysi ürünlerinin özenle paketlenmesi isteniyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi