27-02-2023

KOÜ tarafından üretilen modül evler depremzedelere ulaştırılmaya başlandı

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi atölyelerinde, deprem bölgesine yönelik tasarlanan modüler evler için seri üretilip dağıtılacak alt yapı kurulumu tamamlandı. Seri üretim sistemini görmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk atölyeleri ziyaret etti.

Kocaeli Üniversitesi deprem bölgesinde, konteyner ulaştırmaya elverişli olmayan, çadır dağıtılmış beldelerde, soğuğa karşı dayanıklı yaşam modülleri projesi kapsamında deneme amaçlı üretilen 3 adet modül evler geçtiğimiz günlerde Kocaeli üniversitesi öğrencileri tarafından Hatay iline götürülerek deprem bölgesinde kurulumu yapıldı. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan montaj ekibi ilk modüler evi kurarak Hatay 4 Yol’da bulunan depremzede aileye teslim etti.

Deprem bölgesine giden Kocaeli üniversitesi Malzeme Met. Müh. Bölümü mezunu Emre Evcim, yine aynı bölümde öğrencimiz Göktuğ Evcim ve Makine Müh. Öğrencimiz Emirhan Tuğlu’dan oluşan ekibimiziz montaj sırasında yerinde tespit ettiği sorunlar, Kocaeli üniversitesi mezunu Y. İç Mimar Büşra Üye'nin tasarım revizyon desteği ile revize edildi. Yeni modüler evler 3 x 6 m ebatlarında olacak ve içinde mutfak evyesi, mutfak dolabı eklenerek seri üretim sürecine geçilecektir.

Yapı İşleri daire başkanlığına bağlı Metal işleri ve Ağaç işleri atölyelerinde prototip imalatı yapılan modüler evi ve modül ev seri üretim sistemini görmek üzere Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk atölyeleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında seri üretim süreçleri ve yaşam modülünde yapılan değişiklikler hakkında Kocaeli Üniversitesi Fen bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kadri. Süleyman Yiğit ve ekibi çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Umuttepe atölyelerinde deprem bölgelerinde kullanılacak modüler evlerin seri üretim için alt yapı çalışmalarının tamamlandığı ve 1 Mart 2023 tarihinde seri üretim sürecinin başlayacağı müjdesi verildi.