Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-02-2023

KOÜ’lü Öğretim Elemanı TÜBİTAK bursuyla Fransa’da araştırma yapacak

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Dr. Çiğdem Yağcı, “Grafen-ftalosiyanin kompozitlerin tasarımı: Kanser biyobelirteçleri için empedans-bazlı elektrokimyasal biyosensörler” başlıklı TÜBİTAK projesiyle, Fransa’da araştırma faaliyetlerinde bulunacak.

 

Araştırma sürecinde, TÜBİTAK 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı desteğiyle  Fransa Paris-Saclay Üniversitesi’nde bir yıl süre ile devam edecek “Grafen-ftalosiyanin kompozitlerin tasarımı: Kanser biyobelirteçleri için empedans-bazlı elektrokimyasal biyosensörler” başlıklı projede, kanserin erken teşhisine yönelik bir biyosensör tasarlanması amaçlanıyor.

 

TÜBİTAK projesi ile ilgili bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Dr. Çiğdem Yağcı, “Bir yıl süre ile devam edecek projemiz kanserin erken teşhisine yönelik bir biyosensör tasarlamayı konu alıyor. Projemiz için Fransa'nın araştırma potansiyelinin %13'ünü temsil eden, Shangay sıralamasında 15. sırada olan ve 2022 Nobel Fizik ödülü sahibi Dr. Alain Aspect’in de çalışmalarına devam ettiği Paris-Saclay Üniversitesi Institut de Chimie Moléculaire et des Matériaux d'Orsay100’ün üzerinde saygın çalışmaya imza atan Dr. Hafsa Korri-Yousssofi ve grubu ile birlikte çalışacağım.” dedi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi