Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-02-2023

KOÜ ile Marshall arasında protokol imzalandı

Araştırma üniversitesi olma yolunda çalışmalarını hızlandıran Kocaeli Üniversitesi, sanayi kuruluşları ile yaptığı işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Gerek sanayi kuruluşları gerekse kamu kurumlarıyla pek çok farklı alanda işbirlikleri gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi, bu kez sıfır atık projelerini kapsayan protokolü, Marshall Boya ve Vernik San. A.Ş. ile imzaladı.

 

Kocaeli Üniversitesi ile Marshall Boya ve Vernik San. A.Ş. arasında sıfır atık projelerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında bugün (21.02.2023) imzalanan protokolü, üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Marshall Boya ve Vernik San. A.Ş. ise Pazarlama Müdürü Pınar Adabağ imzalarken, hayata geçirilecek projelerin danışmanlığını ise Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol yapacak.

 

Marshall’ın üretim sürecinde ortaya çıkan ve atık mahiyetinde olan boya kutularının, sıfır atık hedefi doğrultusunda sanatsal ürünlere dönüştürülmesi amacını taşıyan protokol kapsamında ilk olarak; ’21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü için Atıkların Sanata Dönüşüm Projesi’, ‘Atıklardan okul kütüphanesi tasarımı yapılması’ ve ‘Atıklardan hayvanların yaşamını kolaylaştıracak ekipmanların elde edilmesi’ projelerinin hayata geçirilmesi, ilerleyen dönemlerde de yeni projelere imza atılması hedefleniyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi