Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-02-2023

KOÜ'den deprem bölgesine özel tasarım yaşam modülleri desteği

Kocaeli Üniversitesi deprem bölgesinde konteyner ulaştırmaya elverişli olmayan, çadır dağıtılmış beldelerde,  soğuğa karşı dayanıklı yaşam modülleri projesini hayata geçirdi.

 

Kocaeli üniversitesi mezunu Y. İç Mimar Büşra Üye'nin tasarım desteği, Panora İç Dış Ticaret Ltd’nin ahşap bölümlerin malzeme temini, Çoban Pen ve Kompen -Özgüç Plastik firmalarının kapı ve pencere temini ile Recai Çakan’ın elektrik tesisat ve malzeme desteği verdiği ve Gemsan  A.Ş, Standart Pompa A.Ş’nin montaj işlemlerinde yer temini sağladığı örnek bir işbirliği Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyeleri,  mezun veya mezun aşamasındaki öğrencilerimizin el  emeği desteği ile deneme amaçlı  1 adet prototip Yaşam Modül yapımı gerçekleştirildi.

 

Bu tasarımda yan duvarların ve çatının sandviç panel malzemeden üretilmesi iç mekanın sıcak ve soğuktan etkilenmemesi, tek seferde 40 modülün deprem bölgesine sevk edilmesi, modüler parçaların deprem bölgesinde 2 kişi ile kısa sürede kurulması amaçlandı. En kısa sürede Kocaeli Üniversitesi bünyesinde Yapı işleri Daire Başkanlığına bağlı atölyelerde Kocaeli Üniversitesi’nden gönüllü öğrencilerin yardımı ile seri olarak demonte 120 adet yaşam modüllerinin üretimlerinin yapılarak deprem bölgesine gönderilmesi hedefleniyor.

 

İlk yapılan prototipi görmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Prof. Dr. Elif Öğüt, Gemsan A.Ş. Yeniköy merkez atölyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında yapılan yaşam modülü hakkında Kocaeli Üniversitesi Fen bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kadri. Süleyman Yiğit ve ekibi çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. En kısa sürede 1 odalı yaşam modülünün Kocaeli Üniversitesi Umut tepe atölyelerinde seri üretime geçileceğini belirten Prof. Dr. Kadri. Süleyman Yiğit, ayrıca sponsorların destek durumuna göre istenirse içinde mutfak olan 2 odalı yaşam modüllerinin projesinin hazır olduğu ve üretilebileceği müjdesini verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, yaşadığımız bu zor günlerde böylesine anlamlı bir dayanışma örneği gösterdikleri için, Prof. Dr. Kadri. Süleyman Yiğit ve ekibine teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi