Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-02-2023

FORD OTOSAN ile çifte protokol imzalandı

KOÜ ile FORD OTOSAN arasında uzun yıllardır süre gelen işbirliği, imzalanan iki protokol ile daha da ilerilere taşınıyor.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Öğüt ve Prof. Dr. Mehmet Yıldırım’ın katılımlarıyla FORD OTOSAN Fabrika gezisi ve işbirliği görüşmeleri yapıldı.

 

İlk olarak FORD OTOSAN Gölcük Fabrikası’ndaki Görüşmede Ford Otosan İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Lideri; Başak Çalıkoğlu, İnsan Kaynakları Lideri; Ali Rıza Aksoy, Gölcük Fabrika Lideri Aysan Hoşver ve Ford Otosan Mesleki Eğitim Akademisi (FOMEA) Lideri Hüseyin Yakup Temur hazır bulundular. Karşılıklı görüşmelerin ardından montaj hattı ve elektrikli araçlar montaj birimi gezisi yapıldı. Alan ve personel kapasiteleri, elektrikli araç montaj işlemleri, gelecek yatırımlar ve personel yetkinlikleri hakkında bilgi verildiği teknik gezi esnasında alanda bulunan Üniversitemiz mezunu öğrencilerimiz ve personeller ile sohbet edildi.

 

İkinci aşamada ise Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu (FOİMYO) ziyaretine geçildi. Okul Müdürü ve Meslek Yüksekokullar Kurulu (MEYOK) Koordinatörü Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz tarafından 1600 m2’lik Prototip Atölyesi içerisindeki, Montaj Eğitim, CNC Takım Tezgahları, Kompozit Gövde Üretim, Temel İmalat İşlemleri alanları tanıtıldı. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Rıza Emre Ergün ve Doç. Dr. Murat Ayaz tarafından Endüstriyel Robot Eğitim alanları ve yapılan projeler tanıtılarak, İME öğrencilerimiz tarafından robot programlama örneklerine dair sunumlar yapıldı. Ayrıca Hüseyin Yakup Temur tarafından MYO Bünyesindeki programların endüstriyel karşılıkları ve Okul içinde yürütülen Bakımcı Uzmanlık Programı protokolü anlatıldı.

 

Okul gezisi sonrasında Üniversitemiz ve FORD OTOSAN arasında “FOİMYO-FOME Akademi İşbirliği Protokolü” yenilenirken, Üniversitemizin bütün Meslek Yüksekokullarını kapsayan “İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Protokolü” imzalandı.

 

Görüşmelerde, mevcut işbirliklerinin değerlendirilmesi ve ileri aşama işbirliklerine dair ortak kanaatler olarak; Elektrikli Araçlar Programı açılmasının 2024 Eğitim öğretim yılı programına alınması, Otomotiv İmalat Teknolojileri Araştırma Merkezi’nin Kurulması, Lisans/Lisansüstü alanlarda çalışmalar için Sancaktepe Araştırma Merkezi’nde bu amaçla görüşmelere başlanması gibi konularda görüş birliğine varıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi