Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-02-2023

Rektörümüz, Kartepe Öğrenci Yurdu’ndaki depremzedeleri ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesi bölgesinde bulunan Kartepe Öğrenci Yurdundaki depremzedeleri ziyaret ederek, onların acısını paylaştı.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi sonrası tüm ülkemizde olduğu gibi Kocaeli Üniversitesi de tek yürek oldu ve tüm gücü ile daha ilk günden depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında yer aldı. Akademisyeninden öğrencisine yardım için hep birlikte hareket eden Kocaeli Üniversitesi, gerek bölgeye gönderdiği insan gücü gerekse bünyesinde yaptığı kampanyalarla önemli destekler sağladı.

 

Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bugünlerde, deprem bölgesinden çok sayıda vatandaşımız da ilimize geldi. İlimize gelen depremzede vatandaşlarımızın bir kısmı Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesi’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Kartepe Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de Kartepe Öğrenci Yurdu’nda bulunan depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek, bir kez daha onların yanında oldukları mesajını iletti.

 

Depremzede vatandaşlarımızla sohbet eden, onların acısına ortak olan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetleri Müdürü Hasan Kara ile Yurt Müdürü Osman Öztepe eşlik etti. Depremzede vatandaşlarımızla tek tek ilgilenen, bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Allah, ülkemize bir daha böylesine felaketler, böylesine acılar yaşatmasın” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, depremzede vatandaşlarımızın durumu ile ilgili de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetleri Müdürü Hasan Kara’dan bilgi aldı. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden gönüllü olarak çalışanlar olduğunu söyleyen Hasan Kara, yurttaki depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacının karşılandığını, 1999 Marmara Depremi’ni yaşamış ve bu acıyı yakından bilen Kocaeli’deki vatandaşlarımızın da her türlü yardımda bulunduğunu ifade etti. Yurda giriş çıkışların parmak izi sistemiyle güvenli bir şekilde sağlandığını aktaran Hasan Kara, ilerleyen günlerde depremzede vatandaşlarımıza yönelik çeşitli sportif faaliyetler de planladıklarını belirtti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de felaketin ilk gününden bu yana tüm gücümüzle hem devletimize hem de depremzede vatandaşlarımıza destek verdiğimizi ve vermeye devam edeceğimizi vurguladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi