16-02-2023

KOÜ Eğitim Fakültesinde yeni bir Erasmus+ projesi

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından sunulan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ERASMUS + Yükseköğretim için işbirliği ortaklıkları kapsamında, “Distance Learning Model Reinforced with Robotics for 3-7 Years Old Children” projesi (2021-1-TR01-KA220-HED-000027617) kabul edilerek, çalışmaları Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi rehberliğinde devam etmektedir.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Konaklı’nın yürütücülüğünü yaptığı projenin koordinatör ekip üyeleri arasında; Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Funda Dağ ve Doç. Dr. Levent Durdu ile Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Duygu Demirtaş bulunuyor.

Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğrencilerinin uzaktan eğitim süreçlerinde çocukların öğrenme süreçlerini desteklemeye yönelik yenilikçi öğretim etkinliklerinin geliştirileceği Erasmus Plus Yükseköğretim Projesi, Kocaeli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Latvijas Universitate, Scuola Di Robotica, Instituto Politecnico de Viseu, Mellis Eğitim Teknoloji Ticaret Limited Şirketi, Universitaet Mannheim, Early Years - the organisation for young children ROI, tarafından gerçekleştirilmektedir. 30 ay süreli olan projenin bütçesi ise 241,445 Euro.