Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

15-02-2023

KOÜ’den bir büyük başarı daha

Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. T. Serkan Irmak’ın da aralarında bulunduğu Türk akademisyenlerin hazırladığı Nurdağı (Mw7.8) depremi kırılma mekanizması çalışması, Yer Bilimleri alanında dünyanın en önemli kurumlarından birisi olan USGS’nin sayfasında yayınlandı.

 

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. T. Serkan Irmak yan ısıra İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuncay Taymaz ile Prof. Dr. Seda Yolsal-Çevikbilen ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Taylan Öcalan tarafından hazırlanan 06 Şubat 2023 Nurdağı (Mw7.8) depremi kırılma mekanizması Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Dairesi (USGS - NEIC) web sayfasında yayınlandı.

 

Yer Bilimleri alanında dünyanın en önemli kurumlarından birisi olan USGS’in, bu depreme ait kırılma mekanizması çözümlerinde sadece Türk Üniversitelerinden bilim insanlarının elde ettiği sonuçlara yer vermesi, Kocaeli Üniversitesi’nin de bu saygın platformda başarılı bir şekilde yer almasını sağladı. Öğretim üyemizi bu başarısından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

06 Şubat 2023 Nurdağı (Mw7.8) depremi kırılma mekanizması için sonuçlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

M 7.8 - central Turkey (usgs.gov)

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi