Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-02-2023

KOÜ’de Kalite Komisyonu Eğitim Toplantısı düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi birim/bölüm kalite elçileri, birim kalite komisyonları eğitim toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen eğitim toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Dekanlar, Müdürler, Daire Başkanları, Kalite Komisyonu üyeleri ve birim/bölüm kalite elçileri katıldı.

 

Eğitim toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Eğitim toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt Kalite Modeli Değişimi ve Dönüşümü konusu yanı sıra, kalite ve süreç yönetimi yapılanması, YÖKAK kurumsal değerlendirme ve akreditasyon süreci, birim içi değerlendirme ölçütleri gibi konularda bilgiler verdi. Kalite Koordinasyon Birim Yöneticisi Prof. Dr. Adalet Zeren ise Birim İçi Değerlendirme Raporu içeriğinin nasıl olması gerektiği, nelere dikkat edilmesi gerektiği, birimlerden neler beklendiği ile ilgili örnekler üzerinden bir konuşma yaptı.

 

Eğitim toplantısında yapılan sunumlar ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Küreselleşen dünyada yükseköğretim hizmeti hızla değişen yoğun rekabet alanı hâline gelmiştir. Üniversiteler bu yoğun rekabette üstünlük sağlamak; başarısını, tanınırlığını ve imajını devam ettirebilmek için maliyetler yanında “kalite” faktörünü ön planda tutmaya başlamışlardır. Bu doğrultuda, Avrupa ve Türkiye’deki üniversitelerde, kalite kültürü ve felsefesinin oluşturulması, paydaş katılımının sağlanması ve kanıta dayalı ve sürekli iyileştirmelere imkân sağlayan, kalite güvence sistemi uygulanmaya başlanmıştır. Kocaeli Üniversitesinin stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda Eğitim-öğretim, Araştırma-Geliştirme ve idari hizmetlerin değerlendirilmesi ve kalitesinin geliştirilmesi için; kalite geliştirme sistemini kurmak, performans göstergelerini tespit etmek ve kurumsal iç değerlendirme yapmak bizim görevimizdir.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi olarak ana hedefimizin kurumsal akreditasyonu sağlayarak, Araştırma Üniversitesi olmak olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Tabi ki bu bir günde bir ayda bir yılda olabilecek bir iş değildir. Ama hedef koymak ve hedefe koşmak, hedefe de koordineli şekilde ulaşmak mümkündür. Bunun için: iyi ve yeterli veri toplama ve toplanan verilerin bütünleşik bir sistemle yönetilmesi; Akademik verilerin kaydedilmesi, İzlenmesi ve herkesçe görülmesi iyi bir yarışma ortamı oluşturarak motivasyon sağlayacaktır. Kurumsal performansın yakından izlenmesi ve diğer üniversitelerle rekabet ortamı oluşturarak gerektiği gibi yarışmak sıralamadaki yerimizi yukarıya çekmemizi sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Birim içi iç değerlendirme ana başlıklarımızın ve ölçütlerimizin iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen ve belirlenen hedefleri aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Üniversitemizin önümüzdeki dönemde stratejik planının kalitemizi geliştirecek şekilde hazırlanması ile daha güçlü dinamik ve öncü bir üniversite idealimizi yakalayacağımız inancıyla hepinize bugüne kadarki katkılarınız ve bundan sonraki destekleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından soru-cevap, öneri ve temenni bölümü ile eğitim sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi