Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-02-2023

KOÜ’de Afet Polikliniği kuruldu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza psikiyatri desteği sağlamak adına Afet Poliklinikleri kuruldu.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ile Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Afet Polikliniklerinde; ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra şehrimize ve bölgemize yakınlarının yanına gelen depremzede aileler ve çocuklarına yaşadıkları travmanın etkilerini azaltabilmek, gelişebilecek ruhsal bozukluklar açısından koruyucu ve tedavi edici hizmetler sunulacak.

 

Birer tanesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde birer tanesi de Yahya Kaptan Poliklinik hizmetleri binasında olmak üzere yetişkinlerin ve çocukların ayrı ayrı yararlanabileceği Afet Poliklinikleri, randevusuz bir şekilde hizmet vermeye başladı.

 

Ayrıca halen Kocaeli dışında farklı bölgelerde ya da afet bölgesinde bulunan depremzedelere uzaktan takip tedavi hizmeti sağlamak üzere randevusuz çevrim içi (online) poliklinik hizmeti de sunulmaya başladı.

 

Bununla birlikte 1999 Büyük Marmara Depremini yaşayan vatandaşlarımızda ortaya çıkabilecek yeniden yaşantılamaya ilişkin ruhsal sorunları ele almak ve karşılıklı etkileşimde bulunmak amacıyla da halkımıza yönelik geniş katılımlı bilgilendirme ve destek toplantıları da planlanmaktadır.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi