Basın ve Halkla İlişkiler

05-01-2023

2023 Yılının ilk ağaç dikimi gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılının ilk ağaç dikimi; aralarında ceviz, dut, incir gibi meyve ağaçlarının da bulunduğu yaklaşık 200 ağaç ile gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Spor Kompleksi yanına dikim yapılan ağaçlar, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, Dekanlar, Daire Başkanları ve çok sayıda idari ve akademik personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ceviz, Dut, İncir gibi meyve fidelerinin yanı sıra Oya, Batı Ladini ve Mavi Selvi fidelerinin yer aldığı yaklaşık 200 ağaç, toprakla buluşturuldu ve ilk can suları verildi. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı organizasyonunda gerçekleştirilen bu yılın ilk dikimi ile birlikte Umuttepe Yerleşkesi’nde ağaç çeşitliliği daha da artmış oldu.

Her yıl yapılan organizasyonlarla ağaç dikilen Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde 2022 yılında da; Hurma, Dut, Elma, Ayva, İncir, Kestane, Vişne, Ceviz, Erik, Biberiye, Mavi Selvi, Batı Ladini, Zakkum, Kara Selvi, Çalı Oya, Defne, Karayemiş, Ihlamur, Dış Budak, Leylandı, Toros Sediri Çam Ağacı gibi çok çeşitliliğe sahip 1500’e yakın ağaç dikimi gerçekleştirildi.