Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

30-01-2023

KOÜ, Nature Index’te ilk 10’da

Kocaeli Üniversitesi, dünyanın en prestijli akademik dergilerinin indekslendiği Nature Index’te Türkiye’de ilk 10 üniversite arasına girme başarısı gösterdi.

 

Araştırma üniversiteleri arasında yer alabilmek adına çalışmalarına hızla devam eden Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’den 98 üniversitenin yer aldığı Nature Index’te ilk 10 da yer alma başarısı gösterdi.

 

Eğitim kalitesini sürekli arttıran, kentimize ve ülkemize katma değer sunan projeler geliştiren, alt yapısını sürekli güçlendiren Kocaeli Üniversitesi, yapmış olduğu atılımlar sayesinde de her yıl daha da fazla adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

Dünyanın en saygın akademik indekslerinin başında gelen Nature Index, üniversitelerin yaptığı bilimsel araştırmaların metriğini tutuyor ve yaptığı ölçümler üzerinden dünya çapında sıralamalar yapıyor. Nature Index’te yer alan ve 1 Kasım 2021 - 31 Ekim 2022 tarihlerini kapsayan kurum araştırma çıktı tablosuna göre, Kocaeli Üniversitesi Türkiye’de yer alan 98 üniversite arasında ilk 10’da yer aldı. 2.08 share puanı ile 10. Sırada yer alan Kocaeli Üniversitesi son 5 yıla bakıldığında da yükselen bir ivmeye sahip durumda.

 

Nature İndeksi disiplinler arası ve doğa bilimlerinin ana disiplinleri içindeki en saygın dergilerden bazılarını içerir. Nature İndekste yer alan dergiler, Web of Science'ta (Clarivate Analytics) doğa bilimlerini kapsayan dergilerin %4-5'inden daha azını temsil eder, ancak doğa bilimleri dergilerine yapılan toplam atıfların yaklaşık %30'unu oluşturur. Üniversitemizin Nature İndekste yer almasında Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hayriye Sundu Pamuk, Prof. Dr. Elşen Veli ve Doç. Dr. Jale Yılmazkaya Süngü'nün büyük katkıları vardır.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün hedef koyduğu Türkiye’de ilk 10, Dünya’da ilk 1000 üniversite arasında yer almak ve böylece araştırma üniversitesi olma yolunda önemli bir adım olan bu gösterge ile Kocaeli Üniversitesi, her geçen gün daha da ilerilere gitmeye devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi