Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler

03-01-2023

KOÜ’de ilk senato yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk Başkanlığında ilk defa yapıldı. Bu toplantı ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılının da ilk senato toplantısı olma özelliği taşıyor.

 

Kocaeli Üniversitesi Senato ve Yönetim Kurulu toplantıları, yeni yönetim ve yeni yılla birlikte ilk kez yapıldı. 3 Ocak’ta Sosyal Tesisler Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantılar, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk başkanlığında senatörlerin katılımı ile yapıldı. Olağan gündem ile toplanan Senato Toplantısı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, üniversitemizin hedeflerinden bahsetti.

 

“Kocaeli Üniversitesi’nin eğitim-öğretim ve araştırmanın yanında teknolojik gelişime öncülük etmek, sağlık hizmeti sunmak, öğrenci ve personellerimizin kişisel gelişimine katkıda bulunmak, yerel kalkınmaya ekonomik ve sosyal alanda katkı sağlamak üzere kamu kurumları, yerel yönetimler, endüstri ve STK’lar ile iş birliği yapmak gibi geniş bir hizmet perspektifi vardır.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bugünden sonraki en büyük hedefin Kocaeli Üniversitesi’ni Araştırma Üniversitesi yapmak olduğuna dikkat çekti.

 

Araştırma Üniversitesi olma yolunda belirlenen hedefleri açıklayan ve bu konuda hep birlikte çalışmanın önemine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Uluslararası iş birliklerini arttırmalı, URAP sıralamasında üst basamaklara ilerlemeli, Mezun takip sistemimizi güçlendirmeli, Teknoparkta daha fazla proje üretmeli, Mesleki eğitim uygulamalarını yaygınlaştırılmalı, araştırma faaliyetlerine önem vermeliyiz. Havacılık ve Uzay, Denizcilik, Eğitim, Uluslararası İlişkiler, Spor Bilimleri, Mühendislik gibi çeşitli fakültelerimiz bölgemizin ihtiyaçlarını karşılamalı, ülkemizin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlamalıyız. Tabi ki bunun için de yayın sayılarımızı, araştırma sayılarımızı arttırmalı, sadece öğretim üyelerimizi değil öğrencilerimizi de projelere teşvik etmeli, bu konuda adeta bir laboratuvar olan bölgemizin ve ilimizin imkanlarından faydalanmalıyız. Biz sizlerle ve arkadan gelenlerle en iyisini başaracağımıza inanıyoruz. Hepinize sağlık, enerji ve mutluluk dolu bir yıl diliyorum.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından, belirlenen gündem başlıkları senato toplantısında görüşüldü. Senato toplantısı, aile fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi