Hızlı Erişim
Haberler
Kocaeli Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Konaklı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Robotik Kullanımıyla Matematik Kaygısını Gidermeye Yönelik Ters Yüz Öğrenme Uygulamaları” (Flipped Learning Practices to Release Maths Anxiety with the Use of Robotics 2020-1-TR01-KA203-092209) konulu Erasmus + Yükseköğretim Stratejik Ortaklıklar projesi başarıyla tamamlandı.
İtalya, Portekiz, Letonya ve Türkiye’den 6 ortağın işbirliği ile gerçekleştirilen projede Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi proje araştırmacıları, Doç. Dr. Yusuf Koç, Doç. Dr. Yasemin Katrancı ve Dr. Öğr. Üyesi A. Arzu Arı yer aldı.
Ters yüz öğrenme yöntemiyle sınıf öğretmeni adaylarının matematik öğretiminde robotik uygulamaları alanında becerilerini geliştirmek, bu yolla ilkokul öğrencilerin motivasyonunu ve performansını arttırarak matematiği sevdirmeyi amaçlayan projede, Scuola Di Robotica (Robotik Okulu-Italya), Latvia University (Letonya Üniversitesi-Letonya), Instituto Politecnico De Viseu (Portekiz Politeknik Enstitüsü) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Educloud Eğitim Teknoloji Şirketi, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesinin yürütücülüğünde 24 aylık süre içerisinde işbirliği içinde çalıştı.
Proje, sınıf öğretmenlerinin ilkokul öğrencilerinin ve matematik kaygısı olan çocukların akademik, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarına cevap vermelerini sağlayan mesleki becerilerin kazanılmasını hedefledi. Aynı zamanda, bu çocuklarla birlikte çalışacak öğretmen adaylarına, etkili öğretim etkinliklerini uygulama olanağı tanımıştır. Bununla birlikte gerek proje ortaklarının gerçekleştirdiği atölyelerde gerekse öğretmen adaylarına verilen eğitimlerle öz yeterliklerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
Geliştirilen eğitim materyalleri proje web sitesinde (https://www.mindmaths.org/) ve youtube platformunda (https://www.youtube.com/@mindmaths2745) yayınlanmıştır, böylece eğitim materyallerine erişim halka açık hale getirilmiştir.
Lisans öğrencileri proje uygulamasına dahil edilerek, etkili sınıf yönetimi stratejilerini ve ters yüz öğrenme uygulamalarında robotik kullanımını derslerine katılım sağlamışlardır. Her proje ortağı kendi kurumunda öğretmen adaylarına 28 saatlik eğitim vermiştir. Proje yürütücü kurumu olarak KOÜ eğitim fakültesinde de öğretmen adayları 14 hafta boyunca aldıkları derslerle birlikte her hafta ilkokullarda yaptıkları uygulamalar ile sınıf ortamında gerçekleşmesi olası durumları deneyimlemişlerdir. Proje ortakları, projeden sonra eğitim kursları vermeye devam edecek çünkü birçok lisans öğrencisinin bu eğitimler yoluyla bilgi ve becerilerini geliştirmesi beklenmektedir.
İLETİŞİM/ADRES
+90 (262) 303 10 43
+90 (262) 303 10 43
kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi
Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi
41001, İzmit/KOCAELi