Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

24-01-2023

KÜV Yayınlarından “Sesi Çağları Aşan Etkin Yüzler” adlı eser yayınlandı

Uluslararası Etkin Yüzler/Sesim Cağımı Nasıl Aştı? Projesi kapsamında hazırlanan kitap Üniversitemiz Vakfı Yayınları (KÜV) tarafından yayınlandı.

 

Bu eser, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ve Dekan yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Ekşi’nin yürütücülüğü ve yine İlahiyat fakültemiz hocalarının danışmanlığında başta İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olmak üzere 3’ü yurtdışından toplamda 20 seçkin İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından öğretmenlerinin rehberliğinde kaleme alınmıştır. Her bir yazar öğrenci için bir akademisyen desteği sağlanmıştır.

 

Bu çalışmada Biyografileri yer alan ilim insanları güzel ahlaklı ve onurlu kişilikleri, saygı uyandıran mücadeleleri ve etkileyici fikirleriyle hem insanların İslam’ın temel kaynaklarına ulaşmasında birer köprü vazifesi görmüş hem de Türk-İslam kültürünün oluşmasında önemli katkıları olmuştur. Bundan dolayı onları anmak, tanımak ve tanıtmak hem bir vefa hem de bir ilham vesilesidir. Çünkü onlar bize okumayı, düşünmeyi, çalışmayı, mücadeleden vazgeçmemeyi, kardeş olmayı, dost kazanmayı, gönüller inşa etmeyi ve bir duruş sahibi olmayı telkin ederler.

 

Bu kitabın; hayatları, kişilikleri ve fikirleriyle İslam kültür ve medeniyetinin oluşmasında büyük tesirleri olan şahsiyetlerin tanınmasına birer vesile olmasını; söz konusu ilim insanlarının başta gençlerimiz olmak üzere her yaştan okuyucu için geçmişten geleceğe birer ilham kaynağı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle dünyanın neresinde olursa olsun insanların Allah’ın nuruyla buluşması için gayret gösteren, emek harcayan öncü ve örnek ilim insanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi