Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-01-2023

Amerika’dan Ödülle Döndüler

18-25 Ocak 2023 tarihleri arasında Minnesota Stillwater, Amerika’da düzenlenen “World Snow Sculpture Championships” organizasyonuna Kocaeli Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi’nden akademisyenlerin oluşturduğu Türk takımı “Organic Cubes” isimli eserle katıldı.

 

Mimar Sinan Üniversitesi Heykel bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Bülent Çınar, Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak ve  Öğr görevlisi Tayfun Konak’dan oluşan Heykel Ekibi, her yıl binlerce sanatseverin ilgiyle takip ettiği şampiyonadan Dünya üçüncüsü olarak döndü.

 

Doç.Dr. Ceyhun Konak tarafından tasarımı yapılan ve Kocaeli Üniversitesi tarafından desteklenen  “Organic Cubes” ismli projede,

 

Geometrik parçaların kendi içlerinde düzenlenmesi sonucu oluşan biçim, denge ve dinamik etkileri üzerine kaplanan gergin bir yüzeyle tek bir kütleye dönüştürülüyor. Oluşan formlar belli deformasyonlara uğratılarak, yer yer gizlenerek yer yer de gösteriliyor. ve aynı bir canlıda olduğu gibi kısım kısım gergin kısım kısım da sarkan bir derinin altında nefes alıp veren bir organizma olduğu hissi uyandırıyor. Bu çalışmayla yaşayan bir organizmanın nasıl olabileceği hakkındaki alternatif biçim arayışları ortaya konuluyor ve beden üzerinden farklı sorgulamalar yapılması hedefleniyor.

 

Katıldığı bu sanatsal etkinliklerle Uluslararası farkındalığın önemini vurgulayan Konak, önümüzdeki dönemde özellikle Heykel Bölümü öğrencilerinin yurtdışı sempozyumlarda ülkemizi temsil etmeleri için çalışacağını söyledi.

 

Heykel alanında Dünya çapında birçok çalıştaya katılan Konak, bugüne kadar 3 kıtada 12 farklı Ülkede eserler gerçekleştirdi. Ayrıca Amerika’da almış olduğu bu ödülle üç ayrı kıtadan ödül almış bir sanatçı ünvanına da sahip olmuş oldu.

 

Ekip yurda dönüşlerinde Sayın Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a ziyarette bulunarak kazanmış oldukları madalyalarını takdim ettiler.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi