22-01-2023

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısına Rektörümüz katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün katılımı ile Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği'nin dönem toplantısı, Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

20 Ocak'ta Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzzafer Elmas, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi ile Ticaret Bakanlığı Eğitim ve Yenilikçi Hizmetler Daire Başkanı Fatih Aydın katılım sağladı.

Toplantıda; açılış konuşmaları ardından, gündeme dair değerlendirmeler yapılırken, ortak eğitim fuarları, akademik hareketlilik, öğrenci hareketliği, eğitim ve Ar-Ge politikaları ile Üniversiteler için AB kaynakları ve destekler konuları üzerinde duruldu.

Yapılan değerlendirmelerin ardından Ticaret Bakanlığı Eğitim ve Yenilikçi Hizmetler Daire Başkanı Fatih Aydın tarafından Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Eğitim Destek Hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantının sonunda üniversitelerin ortak çalışma planları üzerine fikir alışverişinde bulunulurken, görüş ve öneriler değerlendirildi.

Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.